7 Days To Die Polska - forum dyskusyjne, serwery, TeamSpeak
Pytanie. - Wersja do druku

+- 7 Days To Die Polska - forum dyskusyjne, serwery, TeamSpeak (http://7dtd.com.pl)
+-- Dział: Rozmowy o 7 Days to Die (http://7dtd.com.pl/dzial-Rozmowy-o-7-Days-to-Die)
+--- Dział: Singleplayer (http://7dtd.com.pl/dzial-Singleplayer)
+--- Wątek: Pytanie. (/temat-Pytanie--196)



Pytanie. - Daburi - 05-20-2018

Cześć! Wraz z kumplem zakupiliśmy 7 days to die. Na początku gra zrobiła na mnie niesamowite wrażenie - to czego potrzebowałem w grze survivalowej. Gdy już tak minął tydzień gry i większość rzeczy poznaliśmy przyszedł czas na zmierzenie się z hordą i co? Ta horda to porażka.. Mamy ustawione 64zed i poziom gry najtrudniejszy. Nie mieliśmy nie wiadomo jakiej bazy, a zombie i tak padały jak muchy, a w dodatku jest ich strasznie mało... Czy da się coś zrobić aby tych zombie przychodziło znacząco więcej?


RE: Pytanie. - Paweł - 05-20-2018

Pierwsza horda jest krótka i przychodzi tylko kilka ekip zombiaków. generalnie zależy też to od danych związanych z postacią, między innymi od tego, jak długo postać żyje, to czas od ostatniej śmierci i level postaci. Jeśli nie obniżyliście poziomu gry, to za jakiś czas będą trudniejsze hordy. Jest osobne ustawienie na ilość zedów w normalny dzień, a inna pozycja na ich ilość w czasie hordy


RE: Pytanie. - Daburi - 05-20-2018

(05-20-2018, 10:12)Paweł napisał(a): Pierwsza horda jest krótka i przychodzi tylko kilka ekip zombiaków. generalnie zależy też to od danych związanych z postacią, między innymi od tego, jak długo postać żyje, to czas od ostatniej śmierci i level postaci. Jeśli nie obniżyliście poziomu gry, to za jakiś czas będą trudniejsze hordy. Jest osobne ustawienie na ilość zedów w normalny dzień, a inna pozycja na ich ilość w czasie hordy

Może to głupie pytanie będzie, ale czy podałbyś konfigurację na to aby było jak najtrudniej? 

Z góry Ci dziękuje i przepraszam za kłopot.


RE: Pytanie. - Paweł - 05-20-2018

<property name="EnemySpawnMode" value="5" /> <!-- 0 = Disabled 0%, 1 = Very Low 50%, 2 = Low 75%, 3 = Medium 100%, 4 = High 125%, 5 = Very High 150% -->

<property name="ZombiesRun" value="2" /> <!-- 0 = default day/night walk/run, 1 = never run, 2 = always run -->

<property name="EnemyDifficulty" value="1" /> <!-- 0 = Normal, 1 = Feral -->

Proszę bardzo Duży uśmiech
Jeszcze można ustawić, ze tracisz plecak i pasek jak umierasz


RE: Pytanie. - Daburi - 05-20-2018

(05-20-2018, 12:28)Paweł napisał(a): <property name="EnemySpawnMode"        value="5" /> <!-- 0 = Disabled 0%, 1 = Very Low 50%, 2 = Low 75%, 3 = Medium 100%, 4 = High 125%, 5 = Very High 150% -->

<property name="ZombiesRun" value="2" /> <!-- 0 = default day/night walk/run, 1 = never run, 2 = always run -->

<property name="EnemyDifficulty" value="1" /> <!-- 0 = Normal, 1 = Feral -->

Proszę bardzo Duży uśmiech
Jeszcze można ustawić, ze tracisz plecak i pasek jak umierasz

A w jakim pliku to znajdę?

A w jakim pliku to znajdę?

Dodam, że gramy tak, że on tworzy świat i ja dołączam do niego.


RE: Pytanie. - Paweł - 05-20-2018

jesli on tworzy grę wybioerajac opcje multi, a Ty do niego dolaczasz, to on ma w opcjach takie pozycje, nie są one tylko oskruptowane tzn nie zawierają kodu, ale parametry się tak samo nazywają albo bardzo podobnie